Tavuk Şinitzel (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 adet tavuk pirzola
- Yarım bardak galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 bardak beyaz un
- Yarım bardak süt
- 1 şişe maden suyu
- Karabiber
- Toz biber
- Sarımsak tozu
- Köri
- Tavuk çeşnisi (isteğe bağlı)
- Kekik
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Kızartmak için yağ
- Tuz
Tavuk Şinitzel (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar evvelden jülyen doğranıp süt ve soda içerisinde 2 saat bekletilir.
- Beyaz unun yarısı başka bir kaba, yumurtayı farklı bir kaba, galeta unu farklı bir kaba içerisine tuz ve baharatlar atılır 3 başka kaba konulur.( 3 evre güç gelirse beyaz un ve galeta unu hepsi karıştırabilirsiniz. ).
- Tavuklar süzülür evvel beyaz una tek tek bulanır.
- Sonra çırpılmış yumurtaya bulanır.
- En son galeta unu, tuz ve baharatların olduğu karışıma tek tek bulanıp kızartılır.
Afiyet olsun….
Tavuk Şinitzel (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.