
Tavuk Şinitzel (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 adet tavuk pirzola
- Yarım bardak galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 bardak beyaz un
- Yarım bardak süt
- 1 şişe maden suyu
- Karabiber
- Toz biber
- Sarımsak tozu
- Köri
- Tavuk çeşnisi (isteğe bağlı)
- Kekik
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Kızartmak için yağ
- Tuz
Tavuk Şinitzel (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar evvelden jülyen doğranıp süt ve soda içerisinde 2 saat bekletilir.
- Beyaz unun yarısı başka bir kaba, yumurtayı farklı bir kaba, galeta unu farklı bir kaba içerisine tuz ve baharatlar atılır 3 başka kaba konulur.( 3 evre güç gelirse beyaz un ve galeta unu hepsi karıştırabilirsiniz. ).
- Tavuklar süzülür evvel beyaz una tek tek bulanır.
- Sonra çırpılmış yumurtaya bulanır.
- En son galeta unu, tuz ve baharatların olduğu karışıma tek tek bulanıp kızartılır.
Afiyet olsun….
Tavuk Şinitzel (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı