
Tavuk Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığından biraz az kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
Tavuk Sac Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları kuş başı doğrayalım.
- Isıttığımız saca alıp yağ ile birlikte 15 dakika kavuralım.
- Soğanları küçük boyutta doğrayıp salça ekleyelim.
- Soğanla birlikte bir 10 dakika daha kavurduktan sonra biberleri ve baharatları ek edip düzgünce kavuralım. Afiyet olsun.