Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Paçası Böreği

Tavuk Paçası Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tavuk Paçası Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*3 yufka
*2 parça tavuk göğsü
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ

Sosu için;


*1 yumurta
*2 yemek kaşığı un (tepeli)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 su bardağı tavuk suyu
*2 diş sarmısak (rende)
*1 yemek kaşığı sirke
*Tuz

Üzerine;


*1 su bardağı tavuk suyu
*Tereyağı
*Kırmızı toz biber

Tavuk Paçası Böreği Tarifi Yapılışı Önce tavuğu 5 5 su bardağı suda haşlayalım Haşlanan tavuk etini küçük küçük doğrayarak tuz ve karabiberle tatlandıralım Bir yufkayı serip üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ sürelim Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölelim Yufkaların geniş tarafından tavuklu harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde saralım ve kendi etrafında döndürerek yağlanmış fırın tepsisine dizelim Yufkaların hepsine bu işlemi yapalım 180 derecelik fırında kontrollü pişirmeye bırakalım Börekler pişerken biz sosunu hazırlayalım Sirke hariç sos malzemelerini çırpıcıyla pürüzsüz bir şekilde çırpalım ve ocakta koyulaşıncaya kadar pişirelim Pişen sosumuzun altını kapatarak ılınmasını bekleyelim Ilınan sosa sirke ve tuzunu da ilave ederek sosumuzu hazır hale getirelim Bu arada fırındaki üzeri kızaran böreklerimizi çıkartarak ayırdığımız bir bardak tavuk suyunu üzerlerine dökerek tekrar fırında yaklaşık 5 dk tavuk suyunun çekmesini sağlayalım Pişen böreklerimizi servis tabağına alarak hazırladığımız sostan dökelim Tereyağı ve kırmızı pulbiberi dağlayarak böreklerimizin üzerine gezdirelim Yemeğimiz servise hazır deneyecek herkese afiyet olsun
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt