
Tavuk Kuşbaşı Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 1 şerit kuru patlıcan
- 1 şerit kuru biber
- 500 gram kuşbaşından bir küçük doğranmış tavuk eti
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 2 küçük soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı d. salça
- Yarım yemek kaşığı b. salça
- Sumak
- Pulbiber
- Nar ekşisi
Tavuk Kuşbaşı Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaynamış suya kuru sebzeler atılıp biraz kaynatıldıktan sonra süzgece alınıp soğumaya bırakılır.
- Domates biber soğan minik doğranıp tavuk eti ve yıkanmış pirincin üstüne alınıp tuz ,pulbiber, sumak salçalar ve nar ekşisi ile güzelce harmanlanıp soğuyan kuru sebzelere doldurulur.
- Üzerlerine salça sosu dökülüp zeytinyağı gezdirilip evvel har ateşte kaynadıktan sonra kısıp pişmeye bırakılır. Afiyet olsun ????????.