
Tavuk Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram tavuk kıyması
- 2 dilim bayat somun ekmek
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 3 yemek kaşığı yağ
Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bayat ekmekler ıslatılır elle ufalanır.
- Kıyma baharatlar ve yağ eklenip yoğurulur.
- Harç yarım saat buzdolabına bekletilir.
- Tava yağlanır ocağa alınır.
- Harçlar köfte boyutunda yuvarlanır üstüne yavaşça bastırılır. (arada elinizi ıslatın).
- Isınmış tavaya köfteler koyulur.
- Altı kısık ocakta önlü artlı çevirilerek pişirilir.
Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı