
Tavuk Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı süt
- 8-9 kısım maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
Tavuk Köftesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğüslerini robotta çekiyoruz.
- Daha sonra yoğurma kabına alıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı, ince doğranmış maydanozu ve başka bütün materyalleri de alarak yoğuruyoruz.
- Hazır plan köfte harcımızın üzerini strec sinemayla kapatıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde modüller alıp köfte formu veriyoruz.
- Tavaya az ölçüde sıvı yağ koyup köftelerimizi gerili önlü kızartıyoruz. Yanına pilav, patates püreyi ya da kızartması ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.