Tavuk Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı süt
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Tavuk Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı doğrayalım.
- Rondoda tavukları soğan ve sarımsakları düzgünce çekelim.
- Karışımı yoğuracağımız kaba alıp üzerine yumurta, galeta unu ve unu, sütü ve baharatları da ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan köfte harcımızın üzerini streç sinemayla kapatıp, buzdolabında bir saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen harcımızdan modüller kopararak elimizi yağlayarak şekillendirelim.
- Izgara tavasını yavaşça yağlayıp köftelerimizi.
- Arkalı önlü pişirelim. Yanına patates kızartması hoş yakışacaktır. Afiyet olsun.