
Tavuk Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 -4 adet tavuk göğsü (Kişi sayısına nazaran ayarlayın)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Köri
- 3-4 adet patates (Haşlanmış)
- 2 adet havuç (Rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları dilimleyip rondodan geçiriyoruz, biberleri, sarımsak ve maydanozu da rondodan geçirip tavukların içine koyup güzelce yoğuruyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz, dolapta dinlendiriyoruz.
- Patatesleri haşlayıp içine havuç rendeleyip tuz ek edip eziyoruz, mandalina büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
- Streçfilme bir avuç kadar tavuklu harcımızdan alıp elimizle yayıyoruz, içine patates toplarından koyuyoruz, bir kasenin içine koyup hal vermek için bastırarak alt kısmını da patates görünmeyecek biçimde tavukla kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine karşıt çevirip koyuyoruz, sosu için materyalleri karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Üzerlerine de rendelenmiş kaşar peyniri koyup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ????????????.