
Tavuk Kavurma (Kanlı Kavurma) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk ızgara tava
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 2 yeşil sivri biber
- 1 büyük kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber ya da pul biber
- Zeytin yağı
Tavuk Kavurma (Kanlı Kavurma) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları yemeklik doğrayın.
- Soğanı ve biberleri ince ince doğrayın.
- Domatesi yemeklik doğrayın.
- Tavada zeytinyağını kızdırın.
- Tavukları üzerine atıp rengi dönene kadar kavurun.
- Akabinde soğan biber ve domatesleri atıp kavurmaya devam edin.
- Son olarak baharatları ekleyip kapağını kapatın.
- Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin şayet su kalmazsa sıcak su ek edin.Afiyet olsun.