Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama
0
28

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.700 gr tüm tavuk
  • 4 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 4-5 domates kabukları soyulmuş
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Yarım kilo pilavlık bulgur

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavukları bir hoş yıkayıp kıllarını yakalım parçalayalım.
  2. İyice yıkadıktan sonra sirkeli bol sulu tuzla 15 -20 dk evvelden beklet.
  3. Daha sonra çokça yıkayınız.
  4. Tencerede suyunu ekle tuzunu kaynat beraberince, lakin çok fazla kaynatmayınız.
  5. Tavuklarımız kaynayana kadar domates,biber,soğan,sarımsak küp küp ufacık doğrayın salçasını, karabiberini,yağını,kimyonu ekleyip karıştırınız.
  6. Bulguru ekleyip harman yapın fırın tepsisine yayıp tavukları dizip azıcık salçalayın.
  7. Tavuk suyunu içine aktarıp yağlı kağıt serip alüminyum folyo ile kapatıp sarın.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına 40 dk pişirin pişince servis yapınız.
Not: Bu yemeğin yanına havuç taratoru çok yakıştırıyorum denemenizi tavsiye ederim.

Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,982Kullanıcılar
yeumedısaSon üye
Üst Alt