teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk but
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- 3 su bardağı sıcak su
Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle butlarımızı suda haşlayalım.
- Pirincimizi tuzlu sıcak suda yarım saat bekletelim, daha sonra bol suda iyice yıkayalım.
- Tereyağını ve yemeklik doğradığımız soğanımızı bir tavaya ya da tencereye alıp rengi dönene kadar kavuralım.
- Suyu süzülen pirincimizi de ekleyip 2-3 dk. saha kavuralım. Sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyip, karıştıralım ve ocaktan alıp, yemeği pişireceğimiz borcama ya da tepsiye döküp iyice yayalım.
- Üzerine haşlanmış butlarımızı yerleştirelim. Bir küçük kasede zeytinyağı ve toz biberi karıştırıp butlarımızın üzerine iyice sürelim.
- Haşlanmış tavuk suyumuzda dahil olmak üzere toplam 3 bardak sıcak su ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 30-40 dk. pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.