Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tavuk-kapama-1.jpg

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk but
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle butlarımızı suda haşlayalım.
  2. Pirincimizi tuzlu sıcak suda yarım saat bekletelim, daha sonra bol suda iyice yıkayalım.
  3. Tereyağını ve yemeklik doğradığımız soğanımızı bir tavaya ya da tencereye alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Suyu süzülen pirincimizi de ekleyip 2-3 dk. saha kavuralım. Sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyip, karıştıralım ve ocaktan alıp, yemeği pişireceğimiz borcama ya da tepsiye döküp iyice yayalım.
  5. Üzerine haşlanmış butlarımızı yerleştirelim. Bir küçük kasede zeytinyağı ve toz biberi karıştırıp butlarımızın üzerine iyice sürelim.
  6. Haşlanmış tavuk suyumuzda dahil olmak üzere toplam 3 bardak sıcak su ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 30-40 dk. pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.
Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt