Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Kapama (Bulgur)

Tavuk Kapama (Bulgur)
0
46

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Tavuk Kapama (Bulgur) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı dolu dolu salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su

Tavuk Kapama (Bulgur) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 2 adet budu 3 su bardağı su da haşlıyoruz. Bu esnada sıvı yağda biberleri ve soğanı kavuruyoruz.
  2. Kavrulan biber ve soğana salça ek ediyoruz.
  3. Baharatları ekleyip bulguru ek ediyoruz. Biraz kavrulunca altını kapatıyoruz.
  4. En küçük yuvarlak borcama pilavı döküyoruz.
  5. Haşlanmış olan tavukları üzerine koyup, haşlama suyunu da ekleyin.
  6. 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Tavuk Kapama (Bulgur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt