elektronikci
FD Üye

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- Hazır tavuk göğsünden üç dilim tavuk göğsü
- Karabiber, kekik, pul biber, kimyon, köri, kırmızı toz biber sarımsak (göz kararı)
- 1 adet yumurta
- 1 maden suyu
- 5-6 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Yağ ve galeta unu
Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuklarımızı uzun ince dilimler halinde keselim.
- Ardından bir kase içinde tavuklarımızı baharatla harmanlayıp baharatları yedirdikten sonra kenara koyalım.
- Ayrı bi kapta sosumuzu yaptıktan sonra birleştirip streçli bir şekilde buzdolabına kaldırıyoruz.
- En az yarım saat durması gerekmektedir ne kadar bekletirseniz o kadar tadı nefis olucaktır.
- Bekletip aldıktan sonra geriye sadece kızartması kalıyor galeta ununa tavuk dilimlerimizi bulayıp yağda kızartıyoruz. İyi kızarması önemli içi kızarmazsa güzel olmaz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.