elektronikci
FD Üye
Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- Hazır tavuk göğsünden üç dilim tavuk göğsü
- Karabiber, kekik, pul biber, kimyon, köri, kırmızı toz biber sarımsak (göz kararı)
- 1 adet yumurta
- 1 maden suyu
- 5-6 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Yağ ve galeta unu
Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuklarımızı uzun ince dilimler halinde keselim.
- Ardından bir kase içinde tavuklarımızı baharatla harmanlayıp baharatları yedirdikten sonra kenara koyalım.
- Ayrı bi kapta sosumuzu yaptıktan sonra birleştirip streçli bir şekilde buzdolabına kaldırıyoruz.
- En az yarım saat durması gerekmektedir ne kadar bekletirseniz o kadar tadı nefis olucaktır.
- Bekletip aldıktan sonra geriye sadece kızartması kalıyor galeta ununa tavuk dilimlerimizi bulayıp yağda kızartıyoruz. İyi kızarması önemli içi kızarmazsa güzel olmaz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.