
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller
- 850 gram tavuk bonfile
- 5 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Gereğince tuz
- Sıvıyağ
Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk bonfileleri parmak kalınlığında doğrayalım.
- Bir kabın içerisine tüm malzemeyi koyup karıştırın.(sıvı yağ hariç onu kızartırken kullanacağız).
- Üzerine streç sinema ile kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Vaktiniz yoksa 1 saat de kâfi olacaktır.
- Daha sonra ki basamakta çokça kızgın yağda tavuk kalamarı kızartın.
- İstek ederseniz ketçap ve mayonez ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun????.