Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 kilo süt
- 1 paket vanilya
- Tarçın
Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kısık ateşte tereyağını eritelim.
- Daha sonra unu ilave edip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavuralım.
- Sonrasında sütü ilave edelim ve ardından şekeri de ekleyerek sürekli karıştırarak pişirelim.
- Pişen tavuk göğsümüzün içerisine vanilyayı ekleyip mikserle 5-6 dakika çırpalım.
- Borcamı ıslatarak muhallebimizi borcama dökelim.
- 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra üzerine tarçın dökerek servis edelim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.