elektronikci
FD Üye
Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şekerli vanilin
- Tarçın
Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, şeker ve sütü tencerede orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirelim (Topaklanmamasına dikkat edelim )
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, tereyağı ve vanilini ekleyelim 2 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım.
- Dikdörtgen borcamı suyla ıslatalım. Tavuk göğsümüzü dökelim (Ben ince olması için 2 küçük kase ayırdım)
- Biraz ılıdıktan sonra 2 saatte dolapta dinlendirelim.
- Daha sonra istediğimiz boyutta kesip rulo şeklinde saralım.
- Üzerine tarçın serpip servis edelim. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.