
Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk marine için;
- 500 gram derisiz kemiksiz tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz (Damak zevkinize uygun)
- 2 orta boy kuru soğan
- 3-4 yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım kibrit çöpü uzunluğunda.
- Doğradığımız tavuğumuza marine edeceğimiz tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Birkaç saat dolapta dinlendirin.
- Sebzeler için tavayı ocağa alıp önce yağımızı sonra sebzelerimizi tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- Tavuk için ayrı bir tava ocağa alıp tavamız ısınınca marine ettiğimiz tavukları pişirin ara ara karıştırmayı unutmayın ????
- Sebzeleri çok karıştırmayın ezilir spatula yardım ile ezmeden karıştırın.
- Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 3- 4 dakika birlikte pişirelim ocağın altını kapatın servise hazır. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun ????