Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Fajita

Tavuk Fajita
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuk-fajita.jpg

Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller

  • 750 gram tavuk ğöğüs ( İncikte olur )
  • Jülyen doğranmış
Marinesi İçin
  • 6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3-4 diş sarımsak (Rendelenmiş )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Zerzevatları İçin
  • 2 adet soğan (Yarım ay formunda doğranmış )
  • Yeşil biber
  • Kırmızı kapya biber
  • Varsa sarı biber (Şart değil) (Biberler jülyen doğranmış olacak)

Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak tavuklarımızı uzunlamasına jülyen formda doğrayalım daha sonra sos materyallerini üzerine ek edip güzelce karışmasını sağlayalım.
  2. En fazla bir gece en az 1 saat dinlendirelim daha sonra yarım ay formunda doğradığımız soğanları 3 kaşık sıvı yağla tavaya alalım.
  3. Kavrulan soğanların üzerine jülyen doğradığımız biberleri ek edip çok fazla öldürmeden canlı kalacak halde soteleyelim bir tabağı alalım.
  4. Birebir tavaya tavuklarımızı alalım karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirelim üzerine tabağı aldığımız zerzevatları ek edip karıştıralım.
  5. Sıcak sıcak servis edelim ben bazlama ile servis ettim bazlamayı ikiye kesip içlerini doldurdum ister bazlamayla ister lavaşla yada pilavla servis edebilirsiniz tercih sizlerin şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt