
Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram tavuk ğöğüs ( İncikte olur )
- Jülyen doğranmış
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3-4 diş sarımsak (Rendelenmiş )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet soğan (Yarım ay formunda doğranmış )
- Yeşil biber
- Kırmızı kapya biber
- Varsa sarı biber (Şart değil) (Biberler jülyen doğranmış olacak)
Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tavuklarımızı uzunlamasına jülyen formda doğrayalım daha sonra sos materyallerini üzerine ek edip güzelce karışmasını sağlayalım.
- En fazla bir gece en az 1 saat dinlendirelim daha sonra yarım ay formunda doğradığımız soğanları 3 kaşık sıvı yağla tavaya alalım.
- Kavrulan soğanların üzerine jülyen doğradığımız biberleri ek edip çok fazla öldürmeden canlı kalacak halde soteleyelim bir tabağı alalım.
- Birebir tavaya tavuklarımızı alalım karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirelim üzerine tabağı aldığımız zerzevatları ek edip karıştıralım.
- Sıcak sıcak servis edelim ben bazlama ile servis ettim bazlamayı ikiye kesip içlerini doldurdum ister bazlamayla ister lavaşla yada pilavla servis edebilirsiniz tercih sizlerin şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.