Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Etli Topalak Yemeği

Tavuk Etli Topalak Yemeği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tavuk-etli-topalak-yemegi.jpg

Tavuk Etli Topalak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but
  • Tavuğu haşlamak için su
Köftesi için
  • 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Bulguru ıslatmak için
  • Kaynar su
  • 2-3 yemek kaşığı normal su
Yemeği için
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yaklaşık 1 litre tavuk suyu
  • Tuz
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut (İsteğe bağlı)

Tavuk Etli Topalak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk but yıkanır ve tencereye alınır üzerini geçecek kadar su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır.
  2. Haşlanan tavuğun etlerini elinizle didikleyip tabağa koyun ve haşladığınız tavuk suyunu bir kenarda bekletin eğer 1 litreden az ise üzerine normal su ekleyerek 1 litreye tamamlayın.
  3. Köftesinin bulgur uygun bir kaba koyulur.
  4. Üzerine kaynar su dökülür ve 10 dk üzeri kapatılarak bulgurun şişmesi için bekletelim (su 1,5 çay bardağı kadar).
  5. Şişip dinlenen bulgurun üzerine yumurta,salça,un,irmik,tuz,baharatlar ilave ederek elinizle yoğuralım,yoğururken 2-3 yemek kaşığı su ilave ederek kıvamını ayarlayın.
  6. Geniş bir tabağa köftelerin yapışmasını engellemek için biraz un serpin.
  7. Köfte harcından minik parçalar kopararak elinize alıp elinizi ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayın ve un serpip tabağa koyun.
  8. Arada bir tabağı sallayarak köftelerin çevresinin unlanmasını ve birbirine yapışmamasını sağlayın.
  9. Uygun bir tencereye tereyağ alalım,salçayı,rendelenmiş sarımsağı ilave ederek biraz kavuralım.
  10. Tavuk suyunu ilave edelim.
  11. Kaynamaya bırakalım,kaynayınca köfteleri,tavuk etlerini ,isteğe bağlı nohutu da ekleyerek orta ateşte kapağı kapalı 20 dk’ya yakın pişirelim.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tavuk Etli Topalak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Nohutlu Etli Topalak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için 1 su bardağı irmik1 su bardağı köftelik bulgur1 adet yumurta2 yemek kaşığı un (silme)1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberTuz Diğer malzemeler 200 gram kırmızı et1 su bardağı haşlanmış nohut2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Etli Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kıyma2 su bardağı düğü ( ince bulgur)1 su bardağı su2 adet yumurta1 adet iri soğan rendesi3 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı nane1 yemek kaşığı salça Etli Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Etli Topalak Tanımı İçin Materyaller 400 gram kuzu eti (Dana eti kullanabilirsiniz)2 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tuz1 dış sarımsak (İsteğe bağlı)2 su bardağı nohut15-20 su bardağı sıcak su Topalak kısmı için 2-3 su bardağı köftelik bulgur2 su bardağı ılık su1 çay bardağı irmik1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 1.5 su bardağı köftelik bulgurYarım su bardağı irmik1 su bardağı ılık su1 su bardağından az un1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tuz Çorbası için 500 gram çorbalık tavuk1 litre su Sosu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Ekşili Topalak Köfte Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı et2 su bardağı haşlanmış nohut1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı sumak(nar ekşisi veya limon da olur)Tuz, nane Köftesi için 2 su bardağı köftelik ince bulgurYarım su bardağı irmik2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt