
Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram kuşbaşı tavuk bonfile
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı su
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
- Tavamızın içine tereyağı ve sıvı yağını alalım, küp küp doğradığımız tavuk etini ek edelim ve soteleyelim .
- Akabinde doğradığımız soğanı ve biberleri ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Salçayı ve tuzunu katıp kavuralım.
- Suyunu ekleyip kapağını kapatalım .
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 -15 dakika pişirelim.