
Tavuk Dünyası Tanımı İçin Materyaller
- 2 modül tavuk göğüs
- 7 adet mantar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 silme çorba kaşığı köri
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım paket 100 ml krema
- 2 adet biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 3 avuç kalem makarna
- Yarım paket 100 ml krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 kısım taze kekik
Tavuk Dünyası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kesim tavuk göğsünü kesiyoruz. 2 diş sarımsağı ezip tavuklarla birlikte bir kaseye koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekleyip karıştırın.
- Ufak bir kasede 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 silme çorba kaşığı köriyi karıştırın. Tavuklar kenarda biraz bekleyip lezzetlenirken makarnası için orta uzunluk bir tencereye kaynar su koyun.
- Suya birer tatlı kaşığı köri ve tuz atın. 200 gram kalem makarnayı kaynayan suya atıp 10 dakika pişirin. Geniş bir tavayı ocakta yüksek ateşte ısıtın. İçine biraz zeytinyağı dökün.
- Yağ ısınınca tavukları yavaş yavaş ekleyin. Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklar su bırakıp kavrulmak yerine haşlanır.
- Yüksek ateşte tavuklar uygunca pişip dışları kahverengi olana dek kavurun. Tavuğun piştiğini anlamak için spatulanın ucu ile bir modül tavuğu ikiye ayırın. Kolay kolay ayrılıyorsa pişmiştir.
- Zeytinyağlı köriyi tavaya ekleyip 1-2 dakika da birlikte pişirin. Yarım paket kremayı tavaya ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Bi’ köri tavuğunuz hazır.
- Pişen makarnaları tavukların piştiği tavaya alıp biraz suyuyla birlikte çevirin. Üzerine kalan kremayı ve 3-4 kol kekiğin yapraklarını koyup karıştırın ve altını kapatın.