
Tavuk Dünyası (Köri Soslu Tavuk) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk finito
- 2 adet kapya biber
- 2 adet carliston yeşil biber
- Karabiber 1 çay kaşığı
- Sarımsak 2 diş
- Köri tozu (2 yemek kaşığı zeytinyağında açılarak ek edilir)
- Kekik 1 çay kaşığı
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Yarım paket krema
Tavuk Dünyası (Köri Soslu Tavuk) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklar kuşbaşı doğranır ve içerisine 2 diş sarımsak.
- Karabiber, tuz, az kekik ve zeytinyağı konularak buzdolabına konur
- 1, 2 saat marinasyon yapıldıktan sonra tezgah üzerinde pişmeden evvel dinlenmeye alınır.
- Geniş bir tavaya tavuklar alınır ve hafif kahverengi renk alana kadar kızarır ve üzerine farklı yerde kızarttığımız biberler ek edilir.
- En son 2 yemek kaşığı köri tozunu zeytinyağında biraz açtıktan sonra tavukların üzerine ek ederiz.
- Hoş bir formda renk aldıktan sonra yarım paket kremamızı da ek ettikten sonra ocağın altını kapatırız. Afiyet olsun.