
Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü
- 1 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 1 büyük diş ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım.)
- 2 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri
- Bir fiske karabiber
- Tuz
- Yarım paket krema
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı dolusu zerdeçal (renk versin diye)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı krema
- Tuz
- Marul
- 1 tane orta boy havuç
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı kadar sirke
- Tuz
Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu kuşbaşı olacak şekilde biraz büyükçe doğrayalım. Uygun tencereye alalım. (akşamdan bile marine edip dolaba kaldırabilirsiniz. ).
- Tavuklar suyunu çektikten sonra tereyağ ve birkaç çorba kaşığı zeytinyağ ekleyelim.
- Tavuklar hafif kızarana kadar pişirelim.
- Makarna için bir tencereye su alalım ve içine zerdeçal ve bolca tuz ekleyip makarnaları haşlayalım.
- Bu aşamada salata için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Marulu doğrayıp, havucu rendeleyip bir kaba alalım. Soslarını ekleyip karıştıralım.
- Makarnalar piştikten sonra süzüp çok az sudan geçirelim.
- Makarnanın sosu için pişirdiğimiz tencereye alalım üzerine tereyağ ve zeytinyağ krema ilave edip kapatalım.
- Pişirdiğimiz tavukların üzerine kremayı ekleyelim ve kremayı biraz çektirdikten sonra sarımsak rendeleyelim. Az daha sarımsağın ve baharatların tadını buluşturduktan sonra kapatalım.
- Tabağa sırasıyla tavuk, makarna ve salata olacak şekilde servis edelim.Afiyetle
.