Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Döner Tadında Tavuklu Pilav

Tavuk Döner Tadında Tavuklu Pilav
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuk-doner-tadinda-tavuklu-pilav.jpg

Tavuk Döner Tadında Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller


Tavuk için:
  • 1 tüm tavuk
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber, körü, zerdeçal, pul biber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pilav için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su

Tavuk Döner Tadında Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel tavuğu düdüklü tencerede haşlıyoruz.
  2. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sonra derilerini atıp tavuğu kesimlere ayırıp, didikliyoruz. Yani küçük modüllere ayırıyoruz.
  4. Daha sonra bu tavuk kesimlerini tavaya alıyoruz.
  5. Tavaya alamadan evvel tavaya tereyağ ve salçayı koyup kavuruyoruz.
  6. Üstüne tavukları koyup karıştırıp, kavuruyoruz.
  7. Salça her yerine iyicene yayıldığın da baharatları ek ediyoruz. Tavuklar hazırdır.
  8. Pilavı yapmak için pirinçleri iyicene yıkıyoruz.
  9. Tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup şehriyeyi de atıp kavuruyoruz.
  10. Şehriyelerin rengi dönmeye başlarken pirinçimizi katıp bi beş dakika pirinçi de kavuruyoruz.
  11. 2 çay kaşığı tuz atıyoruz.
  12. Akabinde suyumuzu ek edip kaynamasını bekliyoruz.
  13. Kaynattıktan sonra altını kısıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
  14. Pilav suyunu çekince demlemeye alıyoruz.
  15. 15 dakika sonra servise hazırdır.
  16. Servis yaparken pilavın üstüne tavukları koyup o denli servis yapıyoruz. Afiyet olsun. ????????????.
 

Similar threads

Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç400-500 gr tavuk göğüs1 tabak haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ3 buçuk su bardağı tavuk suyu1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Soslu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 8 adet tavuk ızgara4 su bardağı pirinç2 çay bardağı tel şehriye3 yemek kaşığı tereyağTuz6 su bardağı tavuk suyu Tavuk sosu için 1 adet soğan8 adet sarımsak1 yemek kaşığı tereyağTuzKarabiber1 bardak tavuk suyu Soslu Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 1,5 bardak haşlanmış nohut1,5 bardak pirinç2,5 bardak sıcak su1-2 adet haşlanmış tavuk göğsü3 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiber Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tencereye 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı ve isterseniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tavuklu İç Pilav Tanımı İçin Gereçler 1 modül haşlanmış tavuk göğüs1 küçük kuru soğan1 bardak pirinç1,5 bardak soğuk su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı yenibaharÇeyrek çay kaşığı toz tarçın2 kuru kayısı1 yemek kaşığı kıyılmış ceviz1 yemek kaşığı kuş üzümü5 yemek kaşığı tavuk suyuTuz Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Meskende Tavuk Döner (Pilav Üstü) Tanımı İçin Materyaller 1 paket tavuk bonfile göğüs eti ( 400 gr)1 yemek kaşığı salça1 dolu yemek kaşığı yoğurt4-5 yemek kaşığı sıvı yağ3-4 diş sarımsak Baharatlar; 1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı pulbiberYarım çay kaşığı toz biberYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt