Tavuk Döner Tadında Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
Tavuk için:
- 1 tüm tavuk
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber, körü, zerdeçal, pul biber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
Tavuk Döner Tadında Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel tavuğu düdüklü tencerede haşlıyoruz.
- Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra derilerini atıp tavuğu kesimlere ayırıp, didikliyoruz. Yani küçük modüllere ayırıyoruz.
- Daha sonra bu tavuk kesimlerini tavaya alıyoruz.
- Tavaya alamadan evvel tavaya tereyağ ve salçayı koyup kavuruyoruz.
- Üstüne tavukları koyup karıştırıp, kavuruyoruz.
- Salça her yerine iyicene yayıldığın da baharatları ek ediyoruz. Tavuklar hazırdır.
- Pilavı yapmak için pirinçleri iyicene yıkıyoruz.
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup şehriyeyi de atıp kavuruyoruz.
- Şehriyelerin rengi dönmeye başlarken pirinçimizi katıp bi beş dakika pirinçi de kavuruyoruz.
- 2 çay kaşığı tuz atıyoruz.
- Akabinde suyumuzu ek edip kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynattıktan sonra altını kısıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Pilav suyunu çekince demlemeye alıyoruz.
- 15 dakika sonra servise hazırdır.
- Servis yaparken pilavın üstüne tavukları koyup o denli servis yapıyoruz. Afiyet olsun. ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.