
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı haşlanmış ve didilmiş tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 yarım çay bardağı limon suyu
- Elinizde varsa 2 su bardağı tavuk suyu yada bir küp knorr
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kırmızı toz biber
Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kışın vazgeçilmez çorbalarından vee yeniden kolay bir tariff.
- Birinci evvel şayet elinizda haşlanmış tavuk göğsü yoksa kısık ateşte yarım saat kadar haşlayıp dide bilirsiniz.Düdüklüde 10 dakikada haşlanabilir.Ben evvelden hazırlamıştım. [*]Birinci evvel tenceremize tereyağını ve unu koyup kısık ateşte unu kavuruyoruz kokusunun çıkması için. [*]Hafif pembeleşince suyumuzu ek edip unu suda çözündürüyoruz sonra. [*]Dittiğimiz tavuk göğüsünü ve şehriyeyi ek edip karıştırıyoruz. [*]Suyumuz sıcak olduğu için çabucak kaynayacaktır kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.Eğer tavuk suyu kullanacaksanız suyla birlikte ek edebilirsiniz knor da kullana bilirsiniz tercihinize bağlı. [*]Şehriyeler şişince limon suyunu ,tuzu ve karabiberi ek ediyoruz. [*]Ben üzeri için tereyağında naneyi ve toz biberi kavurup o denli ek ettim sizde dilediğiniz üzere yapabilirsiniz.
Afiyet olsunnnn.).
Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı