
Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane tavuk budu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 kaşık un
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 1 litre tavuk suyu
- Yarım limon
Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuklarımızı bir tencereye koyup, haşlıyoruz.
- Başka bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyuyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
- Daha sonra küp küp doğradığımız havuçları ekleyip tekrar kavuruyoruz.
- Biberlerlerimizi de doğrayıp, kavurmaya devam ediyoruz.
- Sarımsak katıp bir iki tur tekrar karıştırıyoruz.
- Un, karabiber ve tuz ekleyip kavuruyoruz.
- Tavuk suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca haşlamış olduğumuz tavukları parçalayıp ekliyoruz.
- 10 dakika daha kaynatıp bir kaç damla limon ???? ekliyoruz.
- Ocaktan almadan içine maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.