
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım tavuk göğüs
- 2 litre su (tavuğu haşlamak için)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay bardağı şehriye
- Tuz karabiber tozbiber
Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle göğüs etini haşlayalım.
- Suyunu çorbamızda kullanmak için ayıralım.
- Göğüs etini ince bir biçimde didelim.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritelim.
- Üzerine un ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine tavuk suyunu ekleyip süratlice karıştırıp kaynamasını bekleyelim.
- Kaynayan çorbamızın içine şehriye ek edelim.
- Şehriye piştikten sonra didilmiş tavuk etini tuz ve baharatları ekleyip 5dk daha kaynatıp altını kapatalım. Sıcak olarak servis edin. Bu lezzetli tanımımı denemenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Sevgiyle kalın.