Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası
0
61

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
tavuk-corbasi.jpg

Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşıgi un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tavuk suyu
  • Tuz
  • Su
  • 2 diş sarımsak
Sosu için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye koyup haşlayalım.
  2. Haşlanan tavuk göğsünü ince ince bir birinden ayıralım.
  3. Tencereye 3 yemek kaşığı unu koyalım.
  4. Yarım çay bardağı sıvı yağı koyup güzelce ne kavuralım unu kavurduktan sonra haşladığımız tavuk göğsünün suyunu çorbaya yavaş yavaş ekleyelim.Unu olduğu için yavaş yavaş eklememizdeki sebep topaklanma olmasın.
  5. Daha sonra bir buçuk su bardağı sütü de ek edip güzelcene karıştıralım unu içinde eriyinceye kadar karıştıralım.
  6. Sonra ince ince elimizle ayırdığımız tavuk göğsünü içine ek edelim karıştırmaya devam edelim.
  7. 2 diş sarımsağı rendeleyip çorbayı kaynama bırakalım.
  8. Çorbanın sosu için. Küçük bir cezvede bir tatlı kaşığı naneyi ve yarım çay bardağı sıvı yağı bırakıp kızdıralım
  9. Kızdırılan yağ çorbanın içine dökelim ve çorbayı dinlendirmeye bırakalım afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt