
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşıgi un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tavuk suyu
- Tuz
- Su
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye koyup haşlayalım.
- Haşlanan tavuk göğsünü ince ince bir birinden ayıralım.
- Tencereye 3 yemek kaşığı unu koyalım.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı koyup güzelce ne kavuralım unu kavurduktan sonra haşladığımız tavuk göğsünün suyunu çorbaya yavaş yavaş ekleyelim.Unu olduğu için yavaş yavaş eklememizdeki sebep topaklanma olmasın.
- Daha sonra bir buçuk su bardağı sütü de ek edip güzelcene karıştıralım unu içinde eriyinceye kadar karıştıralım.
- Sonra ince ince elimizle ayırdığımız tavuk göğsünü içine ek edelim karıştırmaya devam edelim.
- 2 diş sarımsağı rendeleyip çorbayı kaynama bırakalım.
- Çorbanın sosu için. Küçük bir cezvede bir tatlı kaşığı naneyi ve yarım çay bardağı sıvı yağı bırakıp kızdıralım
- Kızdırılan yağ çorbanın içine dökelim ve çorbayı dinlendirmeye bırakalım afiyet olsun.