
Tavuk Çorbası (Restoran Usülü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk but
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 çorba kaşığı un
- 9 su bardağı tavuk suyu
- Tuz .karabiber
- Pul biber, maydanoz
Tavuk Çorbası (Restoran Usülü) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuğu haşlayın ve didin, tencereye yağ koyun, şehriyeleri de koyup kavurun.
- Havucu ek edin kavurun, unu ek edin ve kavurun, soğuk tavuk suyunu ek edin.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca tavukları ek edin.
- 10-15 dk kadar pişirin, kıvamını isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Tuz karabiber ve pul biber ekleyin, isteğe nazaran üzerine maydanoz doğrayıp ek edip ocağı kapatın.