
Tavuk Ciğeri Tanımı İçin Gereçler
- 550 gram ciğer
- 1 soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Tavuk Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ciğerleri çok küçük olmayacak formda doğruyoruz ve su dolu kabımıza koyuyoruz, beyaz yerlerini ayıklayın suda 5 dk bekletip yıkayın ve süzgeçte süzün.
- Soğanları doğrayıp yağlı tavaya alalım biraz kavurduktan sonra ciğeri koyalım.
- Ciğer suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Az biraz su kalınca tuzu ve baharatları biberlerimizi koyalım ve pişmeye bırakalım.
- Kavrulduktan sonra en son kimyon atıp altını kapatalım tabağa alalım.
- Yanına söğüş soğan eksiksiz oluyor afiyet olsun.