Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tave Balte (Patates Püreli)

Hoş geldin! rdmu tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tave Balte (Patates Püreli)
0
32

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Tave Balte (Patates Püreli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk patates
  • 125 gram kuzu eti
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı süt
  • Sıvı yağ
  • Kaşar
  • Sarımsak
  • Tuz ,pulbiber, kimyon ,kırmızı biber isteğe bağlı atılabilir

Tave Balte (Patates Püreli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 4 adet orta uzunluk patatesimizi haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Patateslerimiz haşlanana kadar etlerimizi kuş başı doğruyor, suyunu salana kadar orta ateşte tavada pişiriyoruz.
  3. Etlerimiz suyunu salınca sıvı yağ ekliyoruz .
  4. Soğan ve biberleri ekleyip güzelce pişiriyoruz (kurumamasına dikkat edilmeli. )
  5. Haşlanmış olan patateslerimizi soyuyor ve püre haline getiriyoruz ,içerisine 125 gram margarin ve 1 çay bardağı süt koyup sıvı bir kıvam elde ediyoruz ve güveçin alt tabanına yayıyoruz .
  6. Pişmiş olan etimizi püremizin çabucak üstüne yayıp afiyetle yiyiyoruz. (isteğe nazaran üzerine kaşar serpiştirebilirsiniz ben içinde kullandım kaşarı eriyene kadar fırında bekletebilirsiniz. ).
Tave Balte (Patates Püreli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt