Tavada Yumuşacık Sebzeli Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu pirzola
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavada Yumuşacık Sebzeli Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Teflon veya yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alalım iyice ısınınca pirzolaları.
- Tavaya dizelim yüksek ateşte 3-4 dakika mühürleyip diğer yüzünü de aynı şekil mühürleyince ocağı kısalım
- Kısık ateşte sıvı yağını ekleyelim ve tavanın kapağını kapatarak kontrol ederek pişmeye bırakalım.
- Pirzolalar yumuşamaya başlayınca domatesi ,biberi dilimleyerek,sarımsağı dörde beşe bölerek pirzolanın aralarına serpiştirelim.
- Tereyağını da ekliyelim tuzunu,pul biber ve kekiği üzerine serpelim.
- Tekrar tavanın kapağını kapatalım 7-8 dakika sebzeler ile pişince ocağı kapatalım.
- Domates ve sarımsağın aroması ile pirzolanın suyunun tadı birararaya gelince harika bir lezzet ortaya çıkıyor.
- Sıcak olarak servis yapalım. Denemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.