
Tavada Tam Ölçülü Lahmacun (Annemin Tarifi) İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 su bardağı süt
- 2su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (7-8 ) bardak
- Kıyma (Ölçüsü size kalmış ben 250 gram kullandım
- 2-3 adet kuru soğan (Soğanı fazla kullanın)
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 6-7 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su (Daha sulu olsun isterseniz ölçüsü arttırın ben orta ara su ekledim kolay sürülsün hamurun her yerine yayılsın diye)
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- İsot
Tavada Tam Ölçülü Lahmacun (Annemin Tarifi) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Süt su ve yağı bir kaba alıp üzerine un ve tuz ekliyoruz ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz hamuru yoğurduktan sonra bir 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğan sarımsak ve bütün materyalleri robottan geçiriyoruz. Kıyma ile birleştirip karıştırıyoruz.
- Üzerine son olarak salçaları yağı ve baharatları ekliyoruz damak zevkinize nazaran. Su 1 bardak yazdım ancak siz kıvamına nazaran ekleyin yada azaltın biraz sulu bir iç olması lazım.
- Hamurdu tezgaha alıp mandalina büyüklüğünde bezeler elde edelim ben 25 adet beze çıkardım siz tavanızın büyük yada küçüklüğüne nazaran ayarlayıp daha az yada daha fazlada yapabilirsiniz 30 beze rahat çıkıyor. Servis tabağından az küçük oldu benimkiler zira tavalarım küçüktü en büyüğü krep tavası büyüklüğünde oldu.
- Bezeleri unlayıp açalım tavaları ısıtalım ben hamuru tavaya koyup iç harcını tavanın üzerinde ekliyorum tezgahtan içli hamuru alıp tavaya koymak güç oluyor fakat yapabilen varsa o denli yapsın ????
- Kısık ateşte kapağı kapalı 1 2 dakika pişirelim daha sonra kapağı açıp birkaç dakika da o denli pişirelim altı tam kızarmayacak yoksa çok kuru kıtır kıtır bir lahmacun olur saramazsınız kırılır o yüzden hafif kızarıklık görünce çabucak ocaktan alın kapağı kapalıyken zati içi pişiyor.
- Aykırı düz formda yaptıkça içleri birbirine gelecek formda pişirip kapattım hem soğumasın hemde o ısıyla pişmesi devam etsin diye. Üzerine de bir bez örtün pişenler kurumasın ve yumuşak kalsın soğumasın diye. Afiyet olsun.