Tavada Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 tane yumurta
- Maydanoz ve peynir (Dilediğini peynir olur)
Tavada Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağ, süt, yumurta ve suyu bir kasede yeterlice çırpalım, sosu hazırlayalım.
- Bir kasede iç harcıda hazırlayalım.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan her yerine gelecek biçimde sürelim.
- Kenarından az birşey yufkayı katlayalım.
- Katladığınız yere uzun bir halde iç harcı koyalım ve rulo halinde saralım.
- Tavaya bir yemek kaşığı yağ sürelim.
- Rulo yaptığımız böreği tavaya yerleştirelim. Sostan kaldıysa fırça ile üzerine sürelim. Sosu çekmesi için 10 dk bekletelim.
- Tavada kısık ateşte pişirelim. Sik sık denetim edelim. Alt kısmı pişmeden çevirmeyelim (Dağılmaması için)
- Alt kısmı yeterlice piştikten sonra tek seferde çevirelim. Çok hoş kabarıyor ve yumuşacık oluyor. Servise hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.