iltasyazilim
FD Üye
Tavada Pizza (Biber Domates Peynir İle) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
Sosu için;
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Nanekekik (sarımsak ta katılabilir)
*1 yemek kaşığı yağ
*1 yemek kaşığı su
Üzeri için;
*Eriyebilir peynir (ben köy peyniri kullandım )
*2 çarliston biber
*2 sivri biber
*1 kırmızı biber
*1 küçük domates
*Zeytin
*Tavayı yağlamak için margarin
Tavada Pizza (Biber Domates Peynir İle) Tarifi Yapılışı Evdeki malzemelerle kahvaltı için pratik bir pizza tarifi (öğrenciler için birebir )
Öncelikle hamur malzemeleri karıştırılır yağlanmış kapaklı bir tavanın (ben pilav tavası kullandım )zeminine yayılır
Sos bir kasede karıştırılıp hamurun üzerine sürülür,*önce peynirin bir kısmı sonra doğranan diğer malzemeler ve en son peynirin kalanı dökülerek tavanın kapağı kapatılır (hava almasın üzerinin deliği varsa peçeteyle tıkayın ) yaklaşık 20 dk (cam kapaklı olduğu için ben piştiğini malzemelere bakarak ve kokusundan anlayıp kapattım) kısık ateşte pişiriyoruz
Hamuru yumuşacık (ekmek hamuru gibi değil daha çok kek hamuru gibi ) oluyor, ben bu tarifi çok seviyorum tavsiye ederim
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
Sosu için;
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Nanekekik (sarımsak ta katılabilir)
*1 yemek kaşığı yağ
*1 yemek kaşığı su
Üzeri için;
*Eriyebilir peynir (ben köy peyniri kullandım )
*2 çarliston biber
*2 sivri biber
*1 kırmızı biber
*1 küçük domates
*Zeytin
*Tavayı yağlamak için margarin
Tavada Pizza (Biber Domates Peynir İle) Tarifi Yapılışı Evdeki malzemelerle kahvaltı için pratik bir pizza tarifi (öğrenciler için birebir )
Öncelikle hamur malzemeleri karıştırılır yağlanmış kapaklı bir tavanın (ben pilav tavası kullandım )zeminine yayılır
Sos bir kasede karıştırılıp hamurun üzerine sürülür,*önce peynirin bir kısmı sonra doğranan diğer malzemeler ve en son peynirin kalanı dökülerek tavanın kapağı kapatılır (hava almasın üzerinin deliği varsa peçeteyle tıkayın ) yaklaşık 20 dk (cam kapaklı olduğu için ben piştiğini malzemelere bakarak ve kokusundan anlayıp kapattım) kısık ateşte pişiriyoruz
Hamuru yumuşacık (ekmek hamuru gibi değil daha çok kek hamuru gibi ) oluyor, ben bu tarifi çok seviyorum tavsiye ederim