iltasyazilim
FD Üye
Tavada Peynirli Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tel kadayıf
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*150 gr künefelik peynir
Tava için
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*1 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
Üzeri için
*Ceviz antepfıstığı isteğe bağlı
Tavada Peynirli Künefe Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu karıştırın
*Ocağa alıp yaklaşık bi onbeş dakika kaynatıyoruz
*Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz çünkü şerbet soğuk künefe sıcak olacak
*Kadayıflarımızı bir parmak eninde kesiyoruz Üzerine erittiğimiz 2 yemek kaşığı margarini ekleyip iyice harmanlıyoruz
*Diğer yandan erittiğimiz 2 yemek kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp tavamızın tabanını iyice yağlıyoruz
*Kadayıfımızın yarısını tavaya yerleştiriyoruz iyice sıkıştığından emin olmalıyız
*Üzerine ince dilimlenmiş peynirimizi ekleyip kalan kadayıfla üzerini kapatıyoruz
*Hazırladığımız tavayı ocağın küçük gözünde altın sarısı olacak kadar kızartıyoruz
*Bu aşama çok önemli ara ara kontrol ederek yakmamaya dikkat edilmeli
*Altı kızaran künefemizi bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartıyoruz
*Kızarması biten künefemizin üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirerek çekmesini sağlıyoruz
*Şerbetini çeken künefemizi servis tabağına alıp üzerini ister ceviz ister antepfıstığıyla süsleyip sıcak servis ediyoruz
Künefeyi bir kaç deneme sonrası daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???
*250 gr tel kadayıf
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*150 gr künefelik peynir
Tava için
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*1 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
Üzeri için
*Ceviz antepfıstığı isteğe bağlı
Tavada Peynirli Künefe Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu karıştırın
*Ocağa alıp yaklaşık bi onbeş dakika kaynatıyoruz
*Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz çünkü şerbet soğuk künefe sıcak olacak
*Kadayıflarımızı bir parmak eninde kesiyoruz Üzerine erittiğimiz 2 yemek kaşığı margarini ekleyip iyice harmanlıyoruz
*Diğer yandan erittiğimiz 2 yemek kaşığı margarin ve 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp tavamızın tabanını iyice yağlıyoruz
*Kadayıfımızın yarısını tavaya yerleştiriyoruz iyice sıkıştığından emin olmalıyız
*Üzerine ince dilimlenmiş peynirimizi ekleyip kalan kadayıfla üzerini kapatıyoruz
*Hazırladığımız tavayı ocağın küçük gözünde altın sarısı olacak kadar kızartıyoruz
*Bu aşama çok önemli ara ara kontrol ederek yakmamaya dikkat edilmeli
*Altı kızaran künefemizi bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartıyoruz
*Kızarması biten künefemizin üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirerek çekmesini sağlıyoruz
*Şerbetini çeken künefemizi servis tabağına alıp üzerini ister ceviz ister antepfıstığıyla süsleyip sıcak servis ediyoruz
Künefeyi bir kaç deneme sonrası daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.