bilgisayarci
FD Üye

Tavada Makarnalı Börek Çok Lezzetli Oldu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 3 su bardağı kelebek makarna (istediğinizi kullanabilirsiniz fakat kelebek makarnada bana güvenin)
- 2 adet yumurta ( benim 1 yumurta çift sarılı çıktı görüntüde var)
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz (Benim damak zevkim böyle)
- 1 tutam maydanoz
- Peynir (Türünü kendi zevkinize bıraktım gitti)
Tavada Makarnalı Börek Çok Lezzetli Oldu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak makarnalarımızı çok yumuşamayacak halde haşlıyoruz.
- Makarnalarımız haşlanırken sosu için; 2 adet yumurta,1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, tuz, maydanozu karıştırıyoruz.
- Haşlanan makarnaların suyu süzüp, yaptığımız sos ile karıştırıyoruz.
- Yağlanmış tavaya 1 adet yufkayı açıyoruz, içine öteki yufkanın 1/4’ünü parçalıyoruz.
- Üzerine soslu makarnaların yarısını peynirler ile ek edip kalan öbür yufkanın yarısını da ekliyoruz.
- Sonra kalan öteki makarnaları da ek edip 2. Yufkamızın kalan hepsini parçalayıp dışarda kalan yufkanın kısımları ile bohça yapar üzere kapatıyoruz.
- Ocağın en büyük gözünde en düşük düzeyde 6-7 dakika pişirip, karşıt çeviriyoruz.Tersini de 6-7 dakika pişirdikten sonra en hoş kısım olan yeme kısmına geçiyoruz