Tavada Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 500 gram yağlı dana kıyma
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavada Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamuru yoğurup mayalanmaya bırakalım (sıvı yağ hamurun yumuşak olması için).
- Tüm materyalleri ufak ufak doğrayalım karıştırma kabına alalım. Kıymamızı ekleyip karıştıralım, yağ tuz, baharatları ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
- Bir saat mayalanan hamurumuzu bir silindir haline getirip eşit modüllere bölün.
- Birebir büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın tartısı da eşit olmalıdır.
- Bütün bezeleri açıp iç harcıyla güzelce kaplayalım.
- Geniş bir tavayı ocak üzerine koyup, ısıtın. Lahmacunu tavanın içine yerleştirelim.
- Tavanın kapağını kapatalım hafif buharlaşınca altını kısalım.
- Altı kızaran lahmacunlarımızı 200 derecelik fırında 5-7 dakika üstünü de kızartıp tepsiye alalım.
- Üzerini pak bezle örtelim bu biçimde bütün lahmacunlarımızı pişirip hoş bir salatayla servis yapalım. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.