Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada Künefe

Tavada Künefe
0
93

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Tavada Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram kadayıf
  • 75 gram tereyağ
  • 200 gram künefelik peynir
  • Tavayı yağlamak için biraz tereyağı
Şerbet için;
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı su

Tavada Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbetimizi ayarlayalım suyu ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayınca bir kaç damla limon damlası dökün ,15 dakika kadar kaynasın.
  3. Tereyağını eritelim sıcak olmasın.
  4. Kadayıfları minik minik doğrayalım geniş bir kabin içerisine alın.
  5. Erittiğimiz tereyağını ekleyin ve karıştırın.
  6. Pişireceğimiz tavayı yağlayıp kadayıfın bir kısmını yağladığımız tavaya güzelce yerleştirin.
  7. Üzerine rendelediğimiz peynirleri koyun.
  8. Kalan kadayıfları üzerine ekleyin ve bastırın düz bir kapla yeterlice bastırın.
  9. Ocağın en büyük gözünü en kısık dereceye getirip yavaş yavaş pişirmeye bırakın.
  10. Arada tavayı sallayın kadayıf piştikçe hareket etmeye başlayacaktır.
  11. Kenarlarından bıçak yardımıyla denetim edin kızarmışsa rastgele bir tepsinin art tarafına kadayıfı zıt çevirelim.
  12. Pişmeyen tarafı altta kalacak formda tavaya tekrar yerleştirin birebir biçimde pişirmeye bırakın.
  13. İki tarafını da piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın ve dilimleyin.
  14. Şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün.
Afiyet olsun ????.

Tavada Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt