Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavada Kırpık Böreği

Tavada Kırpık Böreği
0
128

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Tavada Kırpık Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram kadar yağlı beyaz peynir
  • İstediğiniz kadar maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Tavada Kırpık Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladığımız tavamızın üzerine birinci yufkamızı yayarak açıyoruz. Yırtmadan, ihtimam göstererek açmaya dikkat edelim.
  2. Yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, süt, tuz ve pul biberi bir kapta karıştırıyoruz. Öteki yufkayı parçalayarak bu harcın içine atıyoruz. Çok küçük modüller yapmamaya dikkat ediyoruz.
  3. En son beyaz peynirimizi ve maydanozumuzu da ek ederek iç harcımızı hazırlamış oluyoruz. Hazırladığımız harcı güzelce ve dikkatli bir halde tavada açtığımız yufkamızın içine eşit bir formda yayıyoruz.
  4. Harcımızı ek ettikten sonra yufkamızı kapatacak formda kenarlarını katlıyoruz.
  5. Her iki tarafı da 5’er dakika pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tavada Kırpık Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kırpık Böreği (Tavada) Tanımı İçin Gereçler 2 yufka3 yumurtaYarım çay bardağı zeytinyağ1 çay bardağı peynirKarabiber pulbiber tuz Kırpık Böreği (Tavada) Tanımı Yapılışı Bir kaseye yumurta sıvı yağ ve peyniri alalım. Yufkaları kırpık kırpık makasla keselim. Harcımızın içine karıştıralım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Tavada Patatesli Kırpık Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 yaprak yufka Sosu için; 1 adet yumurta1 büyük bardak süt veya 1.5 su bardağı süt1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağTuz Patatesli harç için Ben 3 patates kullandım ama 2 tane yeterli1 tane soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tavada Kırpık Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka2 adet yumurtaYarım su bardağı süt4 yemek kaşığı sıvı yağKüçük bir kase kaşar peyniri ya da meskende olan peynirlerden.4-5 kısım maydanoz Tavada Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yufkaları rulo haline getirip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Tavada Kırpık Börek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurtaYarım su bardağı süt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzPeynirMaydanoz2 tane hazır yufkaKabartma tozu Tavada Kırpık Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Peynirimizi küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Peynirli- Sebzeli Kırpık Kahvaltı Böreği (Su Böreği Tadında Kat Kat Çabuk Börek) Tanımı İçin Gereçler 3 tane yufka2 tane yeşil biber2 tane kapya biber1 tane soğan1 kase rendelenmiş peynirYarım kase kıyılmış maydonoz1 kase rendelenmiş kaşar peynir4 yemek kaşığı zeytinyağı Sos için: 2 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt