
Tavada Çupra Tarifi Pratik Ve Nefis Oldu İçin Malzemeler
- (800 gr) büyük çupra
- 1 büyük kuru soğan
- 3,4 diş sarımsak
- 2-3 yaprak defne yaprağı
- Sıvı yağ
- Limon
- Karabiber
- Tuz
Tavada Çupra Tarifi Pratik Ve Nefis Oldu Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve sarımsaklar doğranır.
- Temizlettiğimiz balığın ortasına büyük bir çizik atılır. Kuyruk ve baş kısmını kesilir.
- İç kısmı açılır birkaç diş sarımsak eklenir aynı zamanda çizik attığımız yere de eklenebilir.
- Yarım çay kaşığı karabiber hem balığın içine hem de çizik atılan yere serpiştirilir.
- Defne yapraklarını yine aynı yerlere eklenir. Hem içine hem dışına yeteri kadar tuz serpiştirilir.
- Tavaya 2 – 3 yemek kaşığı yağ alınır.
- Soğanlar tavaya eklenir.
- Üzerine balık eklenir.
- Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Ara ara soğan karıştırılır.
- Balığın diğer tarafı çevrilir. Bu aşamada limon dilimleri eklenir. Her iki tarafı da güzel pişince servis edilir. Afiyet olsun.