
Tavada Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
7 adet için
Hamuru için:
- 1,5 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5-2 su bardağı kadar un
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet yeşilbiber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Tavada Çıtır Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için ılık su ile aktifleşen maya ve şekerin üzerine tuz, un eklenir, yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
- Üst malzemesi için soğan, sarımsak, biber ve domates rondodan geçirilir.
- Kıyma, salçalar, tuz ve baharatlarla rondodan geçirdiğimiz malzemeler karıştırılır.
- Mayalanan hamur, eşit bezelere bölünür, her biri un serpilmiş zeminde merdaneyle açılır; üzerine kıymalı harç yayılır ve tavada kapağı kapalı olacak şekilde her biri yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir.
- Hamuru merdaneyle açtıktan sonra un serptiğimiz bir kesme tahtasının (ahşap) üzerine alıp kıymayı orada yaymak ve bu şekilde tavaya aktarmak daha kolay oluyor.
- Pişen lahmacun maydanoz, soğan ve limonla servis edilir.
Tavada Çıtır Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı