Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavada Çi Börek

Tavada Çi Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler;

Hamur malzemesi;
23 su bardağı un Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi
250 gr dana kıyma 1 adet rendelenmiş kuru soğan 1 kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates 1 adet küçük küçük doğranmış sivri biber 2 dal ince kıyılmış maydanoz 12 çay kaşığı tuz ( tercihe göre) Yarım çay kaşığı karabiber 1 küçük çay bardağı su

Pişen börekleri yağlamak için;
Tereyağı

Hazırlanışı;

2 bardak unu derin bir yoğurma kabına alın içine sıvı malzemeleri
( su ve süt) ve tuzu ekleyerek kulak memesinden çok az daha sert bir hamur hazırlayın un gerekiyorsa azar azar avucunuzla alarak hamura ekleyin unu bu şekilde ekleyerek hamuru tamamlayın Neden kulak memesinden daha sert bir hamur yoğurduk ? Daha kolay açabilelim diye çok çok un ekleyerek de hamuru çok katı tutmayın hamurunuz kararın da olsun ))))) Hamurumuz hazır…hamurun bulunduğu kabın ağzını ıslatılmış sıkılmış bir mutfak havlusu ile örtün ve şimdi hamur 2025 dakika kadar bir köşede dinlensin

Biz iç malzememizi hazırlayalım

Soğanı rendeleyin, domatesi, maydanozu, sivri biberi doğrayın tuzu ve karabiberi de ekleyip karışımı şöyle bir karıştırın Bu karışıma kıymayı da ekleyerek kıymayı iyice yoğurun içine 1 çay bardağı su ekleyerek kıymayı açın kıymayı yumuşatın Kıymada hazır

Hamuru tezgaha alın Rulo yapın Ruloyu bıçak ile cevizden biraz daha büyük parçalara bölün Kestiğiniz hamurların hepsini avucunuzda yuvarlayın ve bunları bir kabın içine dizin kabın ağzını nemli bez ile örtün ki hamurlar kurumasınlar

Tezgahınızı unlayın Hamurlarınızdan birini tezgaha alın hamuru un yardımı ile pasta tabağı kadar açın Açılan hamurun bir yarısına kıymalı içinizden yayın ve diğer yarıyı üstüne kapatınKenarlarını parmağınız ile bastırarak sıkıca kapatın ki pişerken suları dışarı çıkmasın…

Teflon tavada ya da ocak üstü saç lar da böreğin bir yüzünü pişirin (arada tavayı ileri geri sallayın daha güzel pişer) Böreği ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin Üste gelen pişmiş yüzüne tereyağ sürün Pişirince diğer yüzüne de tereyağ sürün Kısaca pişmiş böreğin altı üstü yağlanmış olacak )))

Pişen börekleri diğerleri de pişene kadar ağzı kapalı bir tencere ya da tavada bekletin hem yumuşasınlar hem de soğumasınlar

Bu börek tavada pişirdiğimiz gibi de olur ama siz illa yağda pişireceğim derseniz aynı şekilde hazırlayıp yağda da kızartabilirsiniz

Orjinal iç malzemesine genelde rende soğan, kıyma, tuz ve karabiber konulur ve bu harç su ile açılır ama biz ojinal tarifin içine domates, biber, maydanoz konulunca daha çok sevdiğimiz için koymayı tercih ettik Siz ojinalini yapayım derseniz koymayabilirsiniz deOrjinal hamur da süt de yoksu,un ve tuz ile yoğurulur aslı öyledir ……ama biz bu seferkini yaparken birazcık da süt ekledik siz arzu ederseniz eklemeyebilirsiniz sade un, su,tuz ile yoğurabilirsiniz…nasıl arzu ederseniz nasıl hazırlayacağınıza kim ne karışır cancazınız nasıl isterse öyle yapın…

Bir de börekleri yapıp pişirin sonra yenisini hazırlayınbörekleri yapıp bekleteyim bir kerede pişireyim derseniz iç suları dışarıya akar en güzeli, bir açacak biri pişirecek ama tek kişi iseniz açın pişirin hazır olan pişerken siz yenisini açın derim ben … ama yine de siz bilirsiniz…

Afiyet Olsun







 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt