
Tavada Buzluk Böreği (Su Böreğinden Farksız) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 soda
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 300 gram peynir
- 8-10 dal maydanoz
Tavada Buzluk Böreği (Su Böreğinden Farksız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, soda, yağ ve yumurtayı bir kasede çırpıyoruz.
- Tavada 1 yufkayı yerleştiriyor ve fazlalıklarını dışarı çıkarıyoruz.
- Kalan 3 yufkayı şeritler halinde parçalıyoruz.
- Parçalandığımız yufkaları sosa bandırıp süzüyoruz.
- 1 yufkayı sosa bandırıp süzdükten sonra alt zemine parçalar halinde döşüyoruz.
- Üzerine peynir içinin yarısını döküyoruz.
- Diğer yufkasında aynı şekilde soslayıp parçalar halinde peynirin üzerine döşüyoruz.
- Üzerine kalan peynir içini ekliyoruz.
- Son yufkayı da aynı şekilde soslayıp kenarlarını da örtecek şekilde seriyoruz.
- En alttaki yufkanın uçlarını bohça gibi tabanın ortasına doğru topluyoruz ve üzerine kalan sosu döküyoruz.
- Tavanın kapağı kapalı şekilde kısık ateşte altlı üstü yavaş yavaş pişiriyoruz.
- Pişirirken kenarlarından küçük tereyağı parçaları atınca nar gibi kızarıyor.
- İsterseniz hemen isterseniz buzlukta saklayıp pişirebilirsiniz.
Pişman olmayacağınız ve tadına doyamayacağınız harika bir börek olacak, üstelik su böreğinden farksız

Tavada Buzluk Böreği (Su Böreğinden Farksız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı