bilgisayarci
FD Üye
Tavada Brüksel Lahanası Tarifi (Çok Lezzetli Oluyor) İçin Malzemeler
- 750 gram bürüksel lahanası
- 1 litre tuzlu su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz (Kendinize göre ekleyin)
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Yoğurt
- İsteğe bağlı bir iki tutam susam
- İsteğe bağlı nar
Tavada Brüksel Lahanası Tarifi (Çok Lezzetli Oluyor) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bürüksel lahanalarını yıkayın. Sap kısımlarını kesin. Lahanaları ortadan bölün. Bir saat tuzlu suda bekletin. Suyu süzün.
- Bürüksel lahanaların bir kısmını kızartma tavasına dizin, üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber döküp, kapağını kapatın orta ateşte kızartın.
- Sonra diğer taraflarını çevirip, aynı şekilde tuz karabiber döküp kapağını kapatın. Pişmeye yakın doğranmış sarımsak ekleyin sarımsaklar yanmasın diye sonradan ekleniyor.
- Tekrar kapağı kapatın kontrollü olun arada bir bakın çatalla pişmişlerse çatal batıyorsa lahanalara pişmişlerdi sonra servis tabağına alın kalan lahanalarıda aynı şekilde önlü arkalı kontrollü kızartın.
- Hepsi kızarınca üzerine susam ve nar dökün.
- Yoğurdu servis tabağınıza alın yiyeceğiniz kadar üzerine bürüksel lahanalarından ekleyin. Afiyet olsun ????
- Soğuyuncada çok lezzetli oluyor. Üzerine zeytinyağ, nar ekşisi, limon karışımı yapıp, dökerseniz salata gibide yiyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.