Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tava Kebabı Püre Eşliğinde

Hoş geldin! Darkvet tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tava Kebabı Püre Eşliğinde

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Malzemeler
1 kilo kuşbaşı et
6, 7 adet küçük boy domates
Veya 3 adet orta boy domates
4 adet yeşil sivri biber
2 adet orta boy kuru soğan
5, 6 küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Püre için :
4 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağ
2, 5 su bardağı süt
Tuz

Hazırlanışı
Merhabalar,, ,,

Bu kebabı dilerseniz kuzu eti veya dana etiyle de yapabilirsiniz, tercihinize kalmış

Önce eti bir su yıkayıp suyunu süzelim ve parçaları büyükse biraz daha keserek etleri biraz daha küçültelim, bence bu etin daha iyi pişmesine yardım edecektir
Eti bir kaba alalım üzerine yeteri kadar tuzunu, kekiği ve sıvı yağı ilave ederek karıştıralım, ben zeytinyağı kullandım ete yumuşaklık vermesi için tabiki ayçiçek yağı da olur
Benim domateslerim armut domates olduğu için küçüktü O yüzden siz normal domatesi üç tane kullanabilirsiniz, domatesi küçük olduğu için dörde böldüm, siz iri doğrayabilirsiniz Biber ve soğanları da uygun büyüklükte doğrayalım, sarımsakla beraber hepsini ete karıştıralım
Fırına uygun döküm tavasına bu malzemeyi alalım güzelce yerleştirelim, eğer döküm tava olmazsa kalın bir tepside kullanabilirsiniz
Etin üzerine ıslatılmış iki kat yağlı kağıt serelim, önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirelim daha sonra üzerinden kağıdı alıp birazda üzerinin kızarması için açık bırakarak öyle pişirelim Çatalla kontrol edelim etler yumuşadıysa hemen fırından çıkaralım, fırınınızın derecesini ona göre ayarlayabilirsiniz herkesin farklı olabilir
Yemeğimiz pişerken püreyi yapalım, haşlanmış patatesin kabuğunu soyup rendeleyelim Tencereye tereyağını alıp eritelim patatesi ilave ederek karıştıralım Biraz kavuralım pürenin kıvamına göre iki veya üç bardakta olabilir bu size bağlı sütünü içine yavaş yavaş dökelim sürekli karıştırarak püreyi pişirelim en son tuzunu atıp karıştıralım ve ateşten alalım
Servis yapılacağı zaman sıcak pürenin üzerine etimizi koyalım Yanında marul, dereotu maydanoz roka taze soğandan hazırladığımız yeşil salatayla servis yapmanızı tavsiye ederim

Afiyetler olsun




 
858,507Konular
982,858Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt