teknolojiuzmani
FD Üye

Tava Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 küp şeker
- 4,5 su bardağı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık su alınır, karıştırılır; 2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir. Yumuşak lakin ele de yapışmayacak halde bir hamur yoğrulur. Son kademede sıvı yağ eklenir, karıştırılır.
- Yaklaşık bir saat kadar üzeri kapalı bir formda mayalanmaya bırakılır. Sonra tavaya biraz un serpilir, mayalanan hamur tavaya yayılır. Kapağı kapatılır ve 15-20 dakika daha mayalanması beklenir.
- Daha sonra ocağın en küçük kısmında, en küçük ısıda yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Sonra aykırı çevrilir, 15-20 dakika daha pişirilir (Ters çevirdikten sonra tavanın kapağına kağıt havlu kapatalım ki pişen kısmına su damlamasın)
- Ekmek piştikten sonra bir ızgara üzerine alınır ve soğumaya bırakılır. Çok pratik, çok lezzetli… hamur akşamdan yoğrulup buzdolabına kaldırıldığında sabah rahatlıkla kahvaltıya yetişebilecek tipten. Afiyet olsun.