Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tava Ekmeği

Tava Ekmeği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tava-ekmegi.jpg

Tava Ekmeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 küp şeker
  • 4,5 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tava Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık su alınır, karıştırılır; 2-3 dakika sonra un ve tuz eklenir. Yumuşak lakin ele de yapışmayacak halde bir hamur yoğrulur. Son kademede sıvı yağ eklenir, karıştırılır.
  2. Yaklaşık bir saat kadar üzeri kapalı bir formda mayalanmaya bırakılır. Sonra tavaya biraz un serpilir, mayalanan hamur tavaya yayılır. Kapağı kapatılır ve 15-20 dakika daha mayalanması beklenir.
  3. Daha sonra ocağın en küçük kısmında, en küçük ısıda yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Sonra aykırı çevrilir, 15-20 dakika daha pişirilir (Ters çevirdikten sonra tavanın kapağına kağıt havlu kapatalım ki pişen kısmına su damlamasın)
  4. Ekmek piştikten sonra bir ızgara üzerine alınır ve soğumaya bırakılır. Çok pratik, çok lezzetli… hamur akşamdan yoğrulup buzdolabına kaldırıldığında sabah rahatlıkla kahvaltıya yetişebilecek tipten. Afiyet olsun.
Tava Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt