
Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 1/2 (yarım) su bardağı süt yahut 5-6 yemek kaşığı yoğurt (ben yoğurt kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet maden suyu
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Tava Böreği Tanımı Yapılışı
- Peyniri rendeleyerek küçük küçük kestiğimiz maydanozla karıştıralım, iç harcımızı hazırlayalım.
- Daha sonra sıvı yağ, süt ve yumurtayı çatal yardımı ile çırpıp sosu hazırlayalım.
- 1 yufkayı tezgaha serip fırça ile her tarafına sürelim.
- Sonra ortadan ikiye bölüp peyniri serpiyoruz.
- Ucundan kesinlen tarafa hakikat rulo olarak saralım.
- Teflon tavaya ortadan başlayarak dolayalım, öbür yufkalara da tıpkı süreci yaparak doluyoruz.
- Bitince yavaşça üstüne bastırıyoruz.
- Üzerini hafif geçecek kadar maden suyu ekleyip fazlalığı döküyoruz.
- Üzerine ve kenarlara sıvı yağ gezdirip evvel orta ateşte, hafif kızarınca düşük ateşte pişiriyoruz.
- Bir tepsi ya da tava yardımıyla karşıt çeviriyoruz. Öteki tarafı da kızartıyoruz. Afiyet olsun.